HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws uit Opmeer

Nieuws uit Opmeer

 • Huis beveiligen tegen inbraak tijdens je vakantie

  (12-08-2019)

  De zomer komt eraan! Grote kans dus dat jij je zomervakantie al aan het plannen bent. Helaas zijn inbrekers dan ook al aan het plannen. Om in te breken. De zomervakantie is namelijk één van de populairste periodes bij inbrekers. Lees je tips op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

 • Hitteplan: let op elkaar, drink genoeg en blijf in de schaduw

  (25-07-2019)

  Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.

  Lees meer
 • Aanvraag rijbewijs duurt lang

  (17-07-2019)

  In verband met achterstand bij het Centraal Bureau Rijbewijzen duurt het aanvragen of vernieuwen van een rijbewijs (evt. met medische verklaring) langer dan gebruikelijk. Voorkom problemen en vraag uw rijbewijs tijdig aan.

 • Ted Friethoff draagt collectie beelden over

  (10-07-2019)

  Op donderdag 4 juli heeft Ted Friethoff zijn digitale fotocollectie van de gemeente Opmeer overgedragen aan het Westfries Archief. Tijdens een informele bijeenkomst ondertekende hij ook een auteursrecht-overeenkomst om het gebruik van de foto’s te regelen.

  Lees meer
 • Zorg Opmeer zoekt denkers en doeners

  (10-07-2019)

  Bent u, ben jij praktisch ingesteld en heb je kennis en/of een mening over zorgonderwerpen, dan is de gemeente Opmeer opzoek naar u/jou.

  Lees meer
 • Eikenprocessierups of de plakkerrups?

  (04-07-2019)

  We krijgen de laatste dagen meldingen van inwoners dat de eikenprocessierups ook in Opmeer gezien is. Tot nu toe ging het om de plakkerrups die veelvuldig in Westfriesland voorkomt.

  Lees meer
 • Jaarrekening 2018

  (03-07-2019)

  De gemeente Opmeer sluit het jaar 2018 af met een positief saldo van € 820.000. Dit resultaat wordt met name gebruikt om de reserve Onvoorziene Uitgaven aan te vullen. In de begroting was rekening gehouden met een positief jaarsaldo van ca. € 100.000.

  Lees meer
 • Wij zoeken: Toneelspelers, bouwsjouwers, kappers, ...

  (26-06-2019)

  Van 30 april tot en met 5 mei 2020 wordt de theatervoorstelling over 75 jaar vrijheid in Opmeer georganiseerd op het voormalig volkstuinencomplex bij het sport- en recreatieterrein De Weijver. De scènes spelen zich af in een nagebouwde legerplaats. We vertellen in de voorstelling de verhalen van de WOII in de gemeente Opmeer.

  Lees meer
 • Kies je favoriete speeltoestel! De stemmen zijn geteld

  (25-06-2019)

  In de afgelopen weken konden de kinderen en omwonenden van vijf speellocaties in Spanbroek en Opmeer hun stem uitbrengen voor het favoriete speeltoestel. We hebben bijna 400 stemmen ontvangen. Iedereen bedankt voor het stemmen. Wil je weten welk speeltoestel in jouw speellocatie de meeste stemmen heeft gekregen?

  Lees meer
 • 75 jaar vrijheid in locatievoorstelling Opmeer

  (11-06-2019)

  Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding voor heel Nederland volgde op de Tweede Wereldoorlog. Een oorlog die veel verhalen heeft nagelaten, ook in de gemeente Opmeer. Onder leiding van toneelvereniging Schakels, de theatermakers van Culturele Staten en SJJO, het jeugdwerk in Opmeer, wordt er een theatervoorstelling gemaakt over die naoorlogse verhalen in Opmeer.

  Lees meer
 • Samen voor Inclusief Westfriesland

  (05-06-2019)

  De overheid werkt aan gelijke rechten voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI's). In Westfriesland willen we daar niet bij achterblijven. Daarom ondertekenden de bestuurders van de Westfriese gemeenten onlangs de intentieverklaring ‘Inclusief Westfriesland 2019-2022’.

  Lees meer
 • Inloopspreekuur Wijkteam, uitgebreid

  (22-05-2019)

  Vanaf 6 juni heeft het Wijkteam iedere 1e donderdag van de maand van 15.00 – 16.00 uur een inloopspreekuur in het Theresiahuis in De Weere. Hebt u een korte vraag over gezondheid, eenzaamheid, pesten, scheiden of heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren, dan bent u van harte welkom.

  Lees meer
 • Onze wijkagenten

  (13-02-2019)

  Peter Duineveld en Raymond Hart zijn de wijkagenten van Opmeer. Samen met de inwoners zorgen zij voor de veiligheid in Opmeer. We stellen ze graag aan u voor:

  Lees meer
 • Bezorgen paspoort, ID, rijbewijs € 4,95

  (31-10-2018)

  Uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs bezorgd krijgen waar én wanneer u wilt? Het kan! Hoe? Bij de aanvraag van uw nieuw document geeft u aan dat u het document wenst te laten bezorgen. Als uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs gereed is, krijgt u een seintje en vervolgens kunt u zelf de afspraak inplannen. Het bezorgbedrijf Dynalogic bezorgt het document veilig en betrouwbaar, u hoeft de deur dus niet meer uit!

 • Brandveilig de zomer door

  (05-08-2019)

  Helaas zitten ongelukken vaak in een klein hoekje. Bijvoorbeeld tijdens het barbecueën, een vuurtje stoken of bij het gebruik van gas of elektriciteit. Voordat u het weet, heeft u er zelf mee te maken.

  Meer weten over veilig barbecueën, hoe je propaangas moet gebruiken, of hoe je een natuurbrand kunt voorkomen, kijk op www.brandweer.nl/actueel-landelijk/2017/brandveilig-de-zomer-door voor meer tips

 • Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan 2020-2027

  (17-07-2019)

  Het verkeer- en vervoerplan beschrijft hoe het verkeer en vervoer de komende jaren in de gemeente Opmeer wordt geregeld. Het gaat daarbij om de auto, de fiets, voetgangers, openbaar vervoer enzovoorts. Maar het gaat ook over een toegankelijk Opmeer, een bereikbaar Opmeer en een toekomstbestendig Opmeer. Allemaal aspecten die een rol spelen in het verkeers- en vervoersplan.

  Lees meer
 • Geen avondopenstelling in de zomermaanden

  (17-07-2019)

  Van 15 juli tot en met 23 augustus 2019 is de afdeling Burgerzaken op de donderdagavond gesloten. Als het gaat om een spoedsituatie, neem dan contact met ons op. U kunt ook uw vraag stellen via gemeente@opmeer.nl of bellen met 0226 – 363 333.

  Lees meer
 • Geen avondopenstelling Burgerzaken in de zomermaanden

  (10-07-2019)
 • Maak je woning vakantieproof

  (10-07-2019)

  Voorkom sluipverbruik en verklein de kans op inbraak. Laat je woning veilig achter als je op vakantie gaat. Voorkom sluipverbruik en verklein de kans op inbraak door onderstaande handelingen uit te voeren.

  Lees meer
 • Kadernota 2019

  (03-07-2019)

  De gemeente Opmeer staat aan de vooravond van een ombuigingsronde. Oorzaken zijn stagnatie van gelden van het Rijk voor het Gemeentefonds en een verschuiving van taken van het Rijk naar de gemeente. In totaal gaat het om een ombuigingsronde van 2 miljoen euro.

  Lees meer
 • Nieuwbouw twee Integraal Kind Centra

  (03-07-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de haalbaarheid van de bouw van een IKC op het van voetbalvereniging HOSV in Opmeer verder te onderzoeken. Deze locatie kwam naar voren uit de gesprekken die zijn gevoerd met omwonenden, ouders en belanghebbenden.

  Lees meer
 • Resultaten onderzoek bodem speelplekken positief

  (26-06-2019)

  De afgelopen maanden heeft de provincie Noord-Holland onderzoek laten uitvoeren bij ruim 370 speelplekken in Westfriesland. Bijna alle onderzochte speelplekken in Westfriesland hebben een voldoende schone bodem. Bij 29 speelplekken is een beperkte hoeveelheid lood aangetroffen. Slechts twee speelplekken (Hoorn en Enkhuizen) hebben teveel lood in de bodem. Bij deze speelplekken worden maatregelen genomen.

  Lees meer
 • Waardering voor initiatief voor biodiversiteit

  (19-06-2019)

  Meneer Henk Bierman is een betrokken inwoner van onze gemeente. Hij heeft op eigen initiatief een stuk eigen grasland ingezaaid met een bloemen/kruidenmengsel. Hij doet dit om biodiversiteit te bevorderen. Zorg voor veel verschillende soorten bloemen en kruiden zorgt voor diversiteit aan insecten en vogels. Heel kort gezegd het is; één van de maatregelen die gestimuleerd wordt om te zorgen voor een beter milieu.

  Lees meer
 • Heeft er iemand bij jou thuis extra zorg nodig?

  (05-06-2019)

  Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een ziek, verward, verslaafd, depressief of gehandicapt familielid. Dat kan grote impact hebben op het leven van deze kinderen. Helemaal als zij daardoor veel taken op zich moeten nemen. Het is belangrijk dat ook deze jonge mantelzorgers leuke dingen kunnen blijven doen. Sporten of met vrienden op stap. Tijd voor henzelf is belangrijk.

  Lees meer
 • Maak je woning vakantieproof

  (05-06-2019)

  Laat je woning veilig achter als je op vakantie gaat. Voorkom sluipverbruik en verklein de kans op inbraak door onderstaande handelingen uit te voeren.

  Lees meer
 • Opmeer stelt beroep in tegen herinrichtingsplan AC de Graafweg

  (29-04-2019)

  De gemeente Opmeer heeft beroep ingesteld tegen het Provinciaal Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241). De gemeente is van mening, ook gesteund door specialistisch advies, dat er goede gronden zijn om gebruik te maken van het recht om een beroepschrift in te dienen tegen de nu opgestelde plannen van de Provincie.

  Lees meer
 • Afval scheiden, gewoon doen!

  (16-01-2019)

  Gemiddeld in Nederland gooien inwoners 160 kg restafval weg per jaar. In Opmeer zijn we al op het goede spoor hier is het 130 kg restafval per persoon per jaar. Maar we zijn er nog niet. In 2020 is de landelijke opdracht moeten we naar 100 kg restafval per jaar. Nu zit nog zo’n 50 kg GFT (groente Fruit en Tuinafval) in ons restafval. Het is echt zonde dat dit gebeurt.

  Lees meer
 • Repair café

  (31-10-2018)

  Iets stuk? Laat het maken, in plaats van het weg te gooien. Elke eerste maandag van de maand bent u welkom, van 09.30 – 11.30 uur in De Schakel, Spanbroek.

  • Repair Cafés voorkomen 250.000 kilo afval
  • Een gescheurd knuffelkonijn, een bestuurbare auto die niet meer wil rijden, een lekke fietsband...
  • Adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Archief